OPAVA 9. 10. 2015 - Provoz nového pavilon N interních oborů, možnosti dalších investic, ale také prohlídka Muzea patologie byly náplní pracovní návštěvy hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslava Nováka ve Slezské nemocnici v Opavě.

 

„Na konci července jsem se v opavské nemocnici zúčastnil slavnostního otevření nového pavilonu N interních oborů, a nyní mne samozřejmě zajímalo, jak vypadá ostrý provoz,“ uvedl jeden z důvodu své pracovní návštěvy hejtman MSK Miroslav Novák a pokračoval: „S panem ředitelem Václavcem jsme prošli jednotlivá oddělení a provozy, včetně jednotky intenzivní péče a musím konstatovat, že pavilon patří opravdu k nejmodernějším pracovištím v rámci své odbornosti v ČR. Spokojenost nejen s prostředím, ale také přístupem personálu vyjádřili i pacienti, což beru jako největší ocenění naši práce, jenž nám jako zřizovateli zároveň dokazuje správnost, respektive smysluplnost této investice a obecně investic do zdravotnictví.“

Kromě prohlídky pavilonu interních oborů navštívil Miroslav Novák také Muzeum patologie, jediné svého druhu v České republice. Zde si s velkým zájmem a za odborného výkladu primářky oddělení Evy Sehnálkové prohlížel jednotlivé exponáty. V úvodu návštěvy však nejprve proběhlo jednání o hospodaření nemocnice, ale také možnosti dalších investic. 

„Jsem velice rád, že nás pan hejtman Novák navštívil, mohl si sám prohlédnout ostrý provoz nového pavilonu a přesvědčit se tak o správném využití investic do zdravotnictví. Za opavskou nemocnici mohu pouze konstatovat, že považuji spolupráci s krajským úřadem za výbornou a pevně doufám, že se podaří zajistit potřebné investice na další opravu areálu nemocnice,“ uvedl na adresu zřizovatele ředitel Slezské nemocnice v Opavě Ladislav Václavec.

Daniel Svoboda
Tiskový mluvčí SNO

 

Certifikát kvality a bezpečí  Portál pacienta

Smluvní zdravotní pojišťovny

Partneři nemocnice

REGION OPAVSKO — Nejčtenější noviny na Opavsku
E-ZAK Moravskoslezský kraj
Slezská univerzita v Opavě
Statutární město Opava
Střední zdravotnická škola Opava

Web od Linelab.